ПОЧЕТНА » СПОРТ » БК НЕГОТИНО СО УЧЕСТВО НА МЕЃУНАРОДЕН ТУРНИР ВО БОРЕЊЕ ВО ГРЦИЈА

БК НЕГОТИНО СО УЧЕСТВО НА МЕЃУНАРОДЕН ТУРНИР ВО БОРЕЊЕ ВО ГРЦИЈА


Додадено на 14-04-2016 во СПОРТ

Двајца борачи на БК „ Неготино “ Иле и Јане Бурoвски изминатиот викенд земале учество на Меѓународен турнир во борење кој се одржал во Солун, Република Грција. За учеството на овој турнир говореше тренерот на неготинскиот борачки клуб Јане Мелов, кој истакна дека иако не освоиле медал сепак борачите покажале многу добри борби. Покрај борачите на Неготино, учество земале 2 борачи од Прилеп и 10 борачи на „ Балканец “ од Штип.Тренерот Мелов додаде дека следниот период на клубот му претстојат неколку турнири на кој се надева дека борачите успешно ќе се претстават и ќе освојуваат уште многу медали.