ПОЧЕТНА » НЕГОТИНО » ИДНИОТ ВТОРНИК Е НЕРАБОТЕН ДЕН

ИДНИОТ ВТОРНИК Е НЕРАБОТЕН ДЕН


Додадено на 25-07-2016 во НЕГОТИНО

Следен неработен ден е 02 август (вторник), Ден на Републиката кој е национален празник и е неработен за сите граѓани во Македонија.

А во продолжение погледнете кои ќе бидат неработни денови во 2016 година:

За сите граѓани на РМ

• 8 септември (четврток), Ден на независноста

• 11 октомври (вторник), Ден на народното востание,

• 23 октомври (недела), Ден на Македонската Револуционерна Борба, односно 24 октомври (понеделник) е неработен ден

• 8 декември (четврток), “Св. Климент Охридски”

За граѓаните од православна вероисповед

• 28 август (недела), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица)

За граѓаните од католичка вероисповед

• 01 ноември (вторник), Празникот на сите светци

• 25 декември (недела), првиот ден на Божик

За граѓаните од муслиманска вероисповед

• 12 септември (понеделник), Курбан Бајрам, првиот ден на Курбан Бајрам

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

• 22 ноември (вторник), Ден на Албанската азбука

За граѓаните припадници на ромската заедница во РМ

• 08 април (петок), Меѓународен ден на Ромите

За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ

• 12 октомври (среда), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур

За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ

• 28 септември (среда), Меѓународен ден на Бошњаците

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

• 21 декември (среда), Ден на настава на турски јазик