ПОЧЕТНА » НЕГОТИНО » ИНТЕРВЕНЦИЈА НА ТППЕ НЕГОТИНО НА 5 ПОЖАРИ

ИНТЕРВЕНЦИЈА НА ТППЕ НЕГОТИНО НА 5 ПОЖАРИ


Додадено на 25-07-2016 во НЕГОТИНО

Пожарникарите од Територијалната противпожарна единица од Неготино изминатата недела во тек од 48 часа  интервенирала дури 5 пати на гасење на пожари. Според командирот на ТППЕ Неготино Иле Илиев најголемиот дел  од пожарите се предизвикани од човечки фактор.

Имено, неготинските пожарникари интервенирале на пожар на излезот од село Пепелиште на патот кон Штип каде горела трева.  Потоа се интервенирало во атарот на село Прждево каде се гасел пожар на трева, шума и лозови насади, интервенирано е кај депонијата во близина на село Дуброво, а исто така интервенирано е и при горење на борова шума. Прекинат кабел од далековод предизвикал пожар во близина на бензинската станица на влезот од Неготино на кој интервенирала противпожарната единица по што истиот бил изгаснат.

 Од Територијалната противпожарна единица  Неготино апелираат до населението за внимателно однесување бидејќи најчест причинител за пожарите е факторот-човек- што од невнимание, не грижа или пак намерно. Голем дел од населението не ги сфаќаат  последиците и негативното влијание што шумските пожари може да ги имаат врз нивните животи. Од ТППЕ Неготино апелираат  доколку се забележи појава на пожар, веднаш истата да ја пријават.