ПОЧЕТНА » СПОРТ » МЕДАЛИ БОРАЧИТЕ НА БК НЕГОТИНО НА ДРЖАВНОТО ИЗБОРНО ПРВЕНСТВО ВО БОРЕЊЕ

МЕДАЛИ БОРАЧИТЕ НА БК НЕГОТИНО НА ДРЖАВНОТО ИЗБОРНО ПРВЕНСТВО ВО БОРЕЊЕ


Додадено на 22-03-2016 во СПОРТ

Викендот во Прилеп се одржа Изборното државно првенство во борење за кадети на кој учество зема БК „ Неготино “ со шестмина свои борачи и тоа: во категорија до 63 кг, Андон Марковски го освои 6 место, Филип Бамбур категорија 69 кг го освои 5 место, Иле Буровски 3 место во категорија до 69 кг, Јане Буровски 2 место во категорија 69 кг, Андреј Христов 2 место во категорија 100 кг и Усеин Мечов 1 место во истата категорија до 100 кг. Во конкуренција од 11 екипи, екипата на БК „ Неготино “ во екипен пласман го освои 2 место.