ПОЧЕТНА » МУЗИКА » ОБЈАВЕН РЕДОСЛЕДОТ НА НАСТАПИ ЗА ЕВРОВИЗИЈА 2016

ОБЈАВЕН РЕДОСЛЕДОТ НА НАСТАПИ ЗА ЕВРОВИЗИЈА 2016


Додадено на 09-04-2016 во МУЗИКА

Шведската национална телевизија денеска го објави конечниот редослед на настапи за двете полуфинални вечери на претстојното, 61-во по ред издание на „Евросонг 2016“. Нашата претставничка Калиопи ќе настапи  осма по ред во рамките на втората полуфинална вечер, на 12 мај . Заедно со нас, истата вечер ќе настапат и претставниците на некои земји од нашиот регион како Србија (6),  Словенија (11), Бугарија (13) и Албанија (18).

Бидејќи на годинешнава „Евровизија“ учествуваат непарен број на земји и нивните претставници (43), во првата полуфинална вечер на 10 мај ќе настапат 18 земји, а на втората, на 12-ти мај,  19 држави.