ПОЧЕТНА » НЕГОТИНО » ОРГАНИЗИРАН ПРЕВОЗ ЗА ИЛИНДЕН ОД НЕГОТИНО

ОРГАНИЗИРАН ПРЕВОЗ ЗА ИЛИНДЕН ОД НЕГОТИНО


Додадено на 29-07-2016 во НЕГОТИНО

И заинтересираните граѓани од општина Неготино ќе имаат можност да бидат дел од чествувањето на големиот национален празник 2-ри август-Илинден благодарение на организираниот автобуски превоз до повеќе локации каде што ќе се празнува еден од најголемите Македонски празници организиран од Владата на Република Македонија.

 Годинава чествувањето ќе се одржува во Пелинце, во Крушево и во Трново, а граѓаните од општина Неготино предвидено е да присуствуваат на прославата на Илинден во Крушево. Токму затоа, ги информираме сите заинтересирани дека организираното тргнување на прославата на Илинден во Крушево од Неготино ќе биде на 2-ри август ( вторник ) во 09,30 часот од центарот на Неготино.

Извор: неготиноинфо.мк