ПОЧЕТНА » ЗАБАВА » ПАУЛИНА ВЕГА Е НОВАТА МИС УНИВЕРЗУМ

ПАУЛИНА ВЕГА Е НОВАТА МИС УНИВЕРЗУМ


Додадено на 26-01-2015 во ЗАБАВА

Паулина Вега, Мис на Колумбија, е новата Мис на универзумот, по освојувањето на круната во неделата навечер во близина на Мајами.

 

Дваесет и двегодишната Вега е пред Ниа Санчез од САД, која го освои второто место и Дијана Каркуша, на третото, од Украина. Вкупно 88 натпреварувачки задоа учество на натпреварот, кој е отворен за жени меѓу 18 и 27 години, кои не биле мажени, ниту имаат дете. Вега, која студира бизнис администрација на Универзитетот на Богота, е првата натпреварувачка  од Колумбија што ја добила титулата од 1958 наваму.