ПОЧЕТНА » МУЗИКА » САРС ВЕЌЕ НЕМА ДА ИЗДАВА АЛБУМ

САРС ВЕЌЕ НЕМА ДА ИЗДАВА АЛБУМ


Додадено на 17-05-2016 во МУЗИКА

Популарната српска група „С.А.Р.С.“ после пет студиски и еден лајв албум, го издаде и нивното последно студиско парче. Станува збор за „Последен албум“, симболично крстен, бидејќи воедно тоа ќе биде и нивниот последен.

Имено, по 10 години на сцената, „С.А.Р.С.“ одлучија дека веќе нема да снимаат албуми, бидејќи тоа е застарен формат. Тоа не значи дека групата ќе престане да постои, туку дека во иднина ќе издаваат само синглови. Турнејата за прослава на јубилејот, бендот ја раширине само надвор од балканските граници, со настапи во Ангија, Италиј и Швајцарија, туку и со концерти во Австралија.